Miért is érdemes pamut fehérneműt viselni?

Miért is érdemes pamut fehérneműt viselni?

A Diána Fehérnemű a pamut alapanyagok mellett tette le a voksát már az indulása kezdetén, 32 éve. Ez azóta sem változott. :)

Filozófiánk, hogy a minőségi alapanyag és varrás egy fehérneműs cég alapja, ebből soha nem engedtünk.

De mik is a pamut alapanyag előnyei?

 

Légáteresztő és nedvszívó képesség

A pamut rendkívül jól lélegző anyag, sokkal jobban mint bármilyen olajalapú textil, mint pl. a poliészter. Emellett szintén jó vízelvezető képességgel rendelkezik Éppen ezért kifejezetten jó viselet munka vagy akár edzés közben.

Hőtartás

A pamut szálai csapdába ejtik a levegőt, így a bőrünk és az anyag között egy vékony levegőréteg képződik, ami segít a jó hőmérséklet megtartásában. Ezért ajánlott viselet nyáron és télen is, mert véd a nagy hőségben, és melegen tart a nagy hidegben.

Tartósság

A pamut textilnek igen jó a szakítószilárdsága. Ez azt jelenti, hogy nem szakad el vagy lyukad ki könnyen, nem érik el néhány hónap alatt az anyag. Ráadásul nedvesen ez a szakítószilárdság 30% erősebb, ami mosáskor igen nagy előnyt jelent!

Környezetbarát

Mivel teljesen természetes anyagból készül, a pamut nagyon könnyen lebomlik. Ennek köszönhetően pl. sok műszálas anyaggal ellentétben nem szennyezi a környezetünket, ami napjainkban különösen fontos tényező.

 

Nézzen körül termékeink között


Hogyan vigyázzunk pamut fehérneműinkre?

Természetesen a rengeteg jó tulajdonsága mellett a pamutnak is van néhány hátránya. Az egyik, hogy viszonylag könnyen gyűrődik, így érdemes vasalni. A gyűrődés mértékét csökkenthetjük, ha mosás után kicsit megnyújtjuk az anyagot, hogy a nagyobb gyűrődések kiugorjanak. Ezen felül érdemes hagyni, hogy a levegő szárítsa meg, inkább ne rakjuk szárítóba. A szárító sok más szövet anyagát roncsolhatja, köztük a pamutét is, megéri türelmesnek lenni!

Tartalomhoz tartozó címkék: #pamut